Welkom bij Menskapitaal, dé partner voor (team)coaching en interim HR (beleids)advies                              

Wat kan ik voor je doen? Mail me gerust met vragen: ✉ menskapitaal@live.nl  

Ben je op zoek naar een: 
1. (Team)coach
2. HR (beleids)adviseur
3. Auteur/blogger, spreker of workshopgever voor mantelzorgers, Alzheimercafés, bezoekvrijwilligers, verzorgenden? Onderwerp: wat is dementie, contact maken en samen genieten, samenwerken tussen naasten en zorg, steun en troostbronnen. 
4. Observator die bevindingen goed kan analyseren en opschrijven?

Toelichting:
1. Voor medewerkers, managers en teams die zich verder willen ontwikkelen of die vast lopen. Als (TEAM)COACH is mijn slogan 'Het bedekte ont-dekken'. Het gaat daarbij om bewustwording van je eigen overtuigingen en gedrag en het effect daarvan op jezelf en anderen. Samen gaan we op zoek naar je eigen oplossingen en nieuw gedrag. Bij teams help ik om elkaar en elkaars kwaliteiten beter te leren kennen. 

Coaching: "Je eigen kracht, je eigen kapitaal benutten", dat is het doel van de coaching. 

2. HR (BELEIDS)ADVISEUR: ik ben een echt 'HR mens'​, die de HR processen door en door kent. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het HR vak als (beleids)adviseur, arbeidsvoorwaardenspecialist, HR manager en procesbeschrijver. Ik werkte voor zeer verschillende organisaties zoals Berenschot, ArboNed, Unilever, Bever, Eneco en een aantal zorginstellingen. 

3. 'Door mantelzorg en vrijwilligerswerk ben ik geboeid geraakt door de wereld van de dementie. Dit leidde tot het boek 'OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten', dat ik samen met Marcelle Mulder schreef (2016, uitgeverij Spectrum) en het boek 'STEUN EN TROOST BIJ DEMENTIE' (2019, Uitgeverij Elikser), waarin ik in gesprek ga met zorggevers en zorgprofessionals over schuld, schaamte en spijt en wat steun en troost biedt. 

Rondom de thema's 'contact maken' en 'steun en troost bieden' geef ik workshops, lezingen en Alzheimer cafés. Dus zoek je naar manieren om het contact tussen mensen met dementie, zorg en hun naasten te verbeteren? Ik denk graag met je mee en kan dat verzorgen. Voorbeelden zijn te zien op onze website

Ook blog ik regelmatig over dementie. Klik hier. 

4. Ik observeer samenwerkingsrelaties, ruimtes, overleggen enz. Hoe is het bv om als partner op bezoek te komen bij je vrouw? Hoe wordt je ontvangen? Hoe verloopt overleg? Hoe welkom voelt het?

Kerncompetenties
Integer, betrokken, samenwerking zoekend, analytisch, met oog voor grote lijnen én details, snel én grondig, gestructureerd en veelzijdig, procesdenker, operationeel, tactisch en strategisch, goede luisteraar, communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) op alle niveau's.

Menskapitaal is het bedrijf van Anniek Kramer, die ruim 20 jaar ervaring heeft in de HR wereld. 'Na mijn studie pedagogiek en een opleiding tot trainer/opleider, rolde ik het HR-werk in. Daar deed ik ervaring op in alle aspecten van het werk, zowel strategisch, tactisch als operationeel. Ik vervulde rollen als adviseur, manager, projectmanager, beleidsadviseur (arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen) en coach.  

Ik werkte o.a. bij VNU, Berenschot, ArboNed, de Hogescholen in Utrecht en Den Haag, Unilever, Bever Zwerfsport, Eneco en als zelfstandige veel in de zorg. Ik volgde vele trainingen en cursussen, waaronder verandermanagement en een 2 jarige coachopleiding. Nu werk ik graag aan uw opdrachten. 

Meer informatie over mijn achtergrond is te vinden op mijn LinkedIn profiel. Klik hier.  

KvK nummer: 5972 4374       BTW-id: NL0011 6903 5B57